تشيز كيك نيويورك
المقادير
بسكوت مطحون
زبده لينة
خليط الجبن:
2 علبة جبنه فيلادلفيا او كيرى
ظرف فانيلا
3 بيضات
ملعقه ونص دقيق
ثلاثه ارباع الكوب سكر ناعم
بشر ليمون
ربع كوب قشطة

لزينة التشيز كيك ..
صوص الفراوله تفرمى الفراولة خشنة شوية وتخلطيها مع شوية سكر وماء واطيبيها متل الكريمة على النار حتى تتماسك شووية ونتركها تبرد



الطريقة .

.اطحنى البسكويت مع الزبدة واضغطى عليه فى صينية فرن مناسبة وبعدين..نضع كل مكونات الكريمة معدا البيض نضعهم فى الخلاط ونخفق حتى يمتزج الخليط ويتجانس بعدين نضيف البيض بالتدريج ونستمر فى الخفق ..نصب المزيج فوق البسكويت ونضع الصينيه في حمام مائي
تبقى فى الفرن المتوسط الحرارة تقريبا 40 دقيقة او اكتر شوية حسب فرنك المهم تقدرى تختبريها بعد نص ساعة بالعود الاسنان الصغير
وبعدما نطلعها من الفرن نتركها تبرد تماما ونصب فوقها الصوص البارد وندخلها التلاجة من 2 الى 3 ساعات تبرد وتقطع وتقدم بالصحة عليكم