بــان كـــــــــيك

المقادير :
3 بيضات
½ لتر حليب
450 غرام دقيق
170 غرام سكر
3 كواشيك صغيرة بكينج بودر

الطريقة :
نضع البيض ونضيف عليه الحليب

نخفق البيض والحليب جيدا بمضرب كهربائي حتي يحدث رغوة

ثم نضيف الخليط الجاف المكون من الدقيق والسكر والبكينج بودر ثم نضرب بالمضرب مرة اخري حتي يختلط الجميع كله

نترك الخليط لمدة ساعة ليختمر

ثم بملعقة ونضربه لتعود العجينة سائلة مرة أخري

لو حسيتي العجينة غليط هلبه ممكن تضيفي كاشيك من الحليب وتخلطية باش تولي سائلة معاكي

في مقلاية تيفال سخنيها علي نار متوسطة في الاول وبعدين لفي قطعة من الزبدة في المنديل وامسحي بيها المقلاة وبعدين صبي بالمالقي دوائر او باستخدام كاشيك وخليها علي نار عالية

خليها لين تطيب وتظهر الفقاعات علي وجهه وتبداء تشقر من الحواف وبعدين اقلبيها بسرعة علي وجهها

ممكن تقلبيها اكتر من مرة لين تتاكدي انها طابت كويس من الجهتين والداخل
وتقديمها ساخنة مع زبدة وعسل ابيض .