حمام محشي
**********
حمام
ملح
فلفل اسود
حبهان
وزرق لور
بصل
رز
سمن
الطريقة
: نجيب حمام ونغسله كويس وننقعه فى ماء وخل لمدة نص ساعه وبعدين نغسله
نجهز ملح وفلفل + حبهان ونطحنه مع ورق لورا
وبعدين نتبل الحمام بهذه التوابل مع ملحوظة فصل جلد الصدر بالراحة ونتبل لحم الصدر من تحت الجلد ونتبل الزور وممكن
ننزع عظم الزور او نسبيه
الحشو نشوح بصلة فى سمن وعليه الرز ثم نتبله ونسقىه ماء حتى يتشرب فقط نطفى عليه ونسبيه يبرد
ثم نحشى الحمام من البطن والصدر والزور وبعدين نكتف الحمام
ثم نضع الاونصه وبعدين ندخل الرجل التانيه من تحت الرجل الاولى ونحط الكبد فى الزور بعد الحشو
اهم حاجه فى الحشو مانزودش الحشو اوى علشان الحمام ميفرقعش خصوصا الرز
بالنسبه للفريك ننقعه فى ماء ساخن حتى يصبح طرى جدا ثم نشوح بصله وعليه الفريك يتشوح
ع توابل وملح فقط لا نسوى الفريك ابدا علشان يفضل مفلفل يعنى تشويح فقط وبعدين نسبه يبرد
الطريقه

نحشى بنفس الطريقه ثم نضع الحمام فى ماء مغلى عليه بصلة وتوابل وملح وفلفل وممكن قالب مرقه
ونسويه 35 دقيقه للفريك وللرز زياده 5 او 10 دقائق بس نوطى النار فى الاخر

وبعد التسويه نتركه يبرد ثم نقوم بتحميرة

وبالهنا والشفاء