داه من الحلويات اللي تقريبا يومية عندنا بنعمله عشان فطور الصباح و مش مكلف خالص و طعمه حلو خصوصا اذا دخلنا عليه اضافات و مفيش عايلة جزايرية معملتوش او مش بتعمله
نضرب في الخلاط 5 حباتت بيض مع كوب و ربع سكر +كوب و نص زيت او زبدة سايحة انا استعملت زيت + برش ليمونتين + فانيلا + كوب و نصف نشاء + دقيق لغاية ما تتشكل عجينة بس مش ناشفة تكون تلزق في الايد شوية نضيف زبيب او لوز محمص و مدقوق او جوز او كاوكاو يعني فول سوداني المهم داه حسب المتوفر و لو مفيش خلوه من غير اضافات
نعمل قضبان ندهن الصنية بزيت و نستعمل شوية زيت عشان نشكل القضبان نحطها في الصنية و نعدلها و نرسم عليها خطوط بالشوكة و ندهنها بخليط بيضة مخفوقة مع شوية زيت و نرش عليها سكر لو حبينا نرش لوز او سمسم او سوداني داه اختياري برده نحطها في الفرن لما تقرب تستوي و قبل ما تحمر خالص نطلعها و نقصها شرائط بالسكين و نرجعها الفرن تاني تكمل سواها
الصور حتوضح الطريقة