صباح الرز باللبن الحليب
كده يا أرواح تسيبى البيت من غير استروابرى ههههههههههى
طول الوقت وانا بعمله والجملة دى بترن فى ودنى وتضحكنى , فعلا اهم حاجة الاستراوبرى
المقادير
نصف كوب رز مصرى
2 كوب ماء
ملعقة ونصف كبيرة نشا
لتر لبن حليب
100 مللى كريمة فريش
كوب سكر
للصوص
كوب سكر
كوب ماء
كوب فراولة مغسولة ومقطوع منها العنق
الطريقة
نرفع الرز والماء على النار ليسلق حتى ينضج ويقصر الماء للربع تقريبا
نضيف اللبن الا نصف كوب نذيب فيه النشا ونتركة جانبا قليلا
نضيف السكر ونقلب وعندما يغلى اللبن نضيف نصف كوب اللبن بالنشا ونقلب ثم نضيف الكريم نلاحظ ان القوام اصبح متوسط السمك والخليط اصبح يلتصق بظهر المعلقة هنا نرفعه من على النار و نصبه فى الاكواب ونتركه ليهدء ثم ندخله الثلاجة
الصوص
نضع مكونات الصوص مع بعض ونرفعها على النار حتى تتكثف وتقصر السوائل للنصف تقريبا ويصبخ كثيفا قليلا
نتركة ليبرد ونصبه على الاكواب عند التقديم