-
ما شاء الله تبارك الله ( يا ربي لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك )
-
معهد توب ماكس تكنولوجي | أعلى قمة للتكنولوجيا الحديثة في الشرق الأوسط - صرح علمي متميز
-
طريقة تسجيل عضوية في معهد توب ماكس تكنولوجي بشكل سريع
مع ملاحظة أن التسجيل مجاني ومفتوح طيلة أيام الأسبوع
عند تسجيل العضوية تأكد من البريد الالكتروني أن يكون صحيحا لتفعيل عضويتك وأيضا أن تكتبه بحروف صغيره small و ليست كبيرة
تستطيع أيضا استخدام الروابط التالي : استرجاع كلمة المرور | طلب كود تفعيل العضوية | تفعيل العضوية
-
اشترك ألان في خدمة رسائل المعهد اليومية لتعرف كل جديد اضغط هنا للاشتراك
المواضيع المتشابهه
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 07-16-2013, 07:23 PM
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 07-16-2013, 06:25 PM
-
بواسطة شهود في المنتدى دورات الفوتوشوب photoshop
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 11-17-2011, 12:05 AM
-
بواسطة شهود في المنتدى دورات الفوتوشوب photoshop
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 11-16-2011, 11:59 PM
-
بواسطة محمد امين الشرعبي في المنتدى معرض الصور
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 02-26-2010, 04:21 PM
-
محشى الكرنب ... بالتفصيل المملللل ... للمبتدئين
محشى الكرنب ... بالتفصيل المملللل ... للمبتدئين
المكونات حسب حجم الكرنب انا استخدمت حجم وسط
- نفصل اوراق الكرنب بالسكين من عند العنق بهدوء
- نكون محضرين حله كبيره فيها مايه و ملح و كمون و لما المايه تغلى نبدأ بوضع ورقه او ورقتين او اكتر حسب حجم الاوراق ل 3 : 4 دقائق مجرد بس انها تذبل و ننشلهم من المايه بهدوء بردو عشان متتقطعش و نحطهم فى مصفاه و هكذا حتى ننتهى من سلق كل الاوراق
- نحضر الحشو و انا بعمله من غير تسبيك و مقاديره تقريبيه
* 4 كوب ارز مصرى مغسول و مصفى من الماء جيداً
* رابطه ممتلئه من كل من ( بقدونس - كسبره - شبت ) مغسوله و مفرومه
* 6 حبات طماطم مفرومه
* 3 بصله متوسطه مفرومه
* ملعقه كبيره ثوم مفروم
* خليط التوابل : الاساسى ملح و فلفل و انا بضيف رشة ( بهارات - زعتر - كسبره جافه ) و ممكن شطه حسب الرغبه
* مقدار من معجون الطماطم
* زيت
- نضع كل المكونات على بعض و نضيف معجون الطماطم لحد الحشو ما يبقى لونه احمر
- نأخذ ورقه ورقه من اوراق الكرنب و نثنيها على 2 بالطول و بعدين نقطعها شرائح بالعرض و نأخذ كل شريحه نقطعها لقطع اصغر مع ازالة العرق و توزيعه فى قاع الحله اللى حنسوى فيها و نرص الوريقات فى صينيه ( انا بحب اعمل الخطوه دى عشان لما ابتدى احشى ابقى سريعه )
- نبتدى نحشى الورق و كل اصبع نساوى حروفه بالسكين من الجانبين اذا احتاج و نرصهم فى الحله اللى فرشنا قاعها بالعروق لحد ما نخلص و نكون احنا كمان خلصنا
- نوزع فوق الوش قطع من السمن البلدى او الزبده
- نسخن مقدار من المايه او الشوربه و ندوب فيها ملح و ملعقة معجون طماطم و نضعه على المحشى ( مشششششششش كتير يدوب يغطى الوجه ) و نهز الحله عشان المايه او الشوربه تتخلل الطبقات
- نحط الحله على النار و نغطيها طبعاً و نسيبها تغلى غلوه بقوه و بعدين نوطى النار و نحط الشياطه تحت الحله و كل فتره بردو نهز الحله و نسيبها حتى ينضج المحشى و ناكل بقه
و بالهنا
الكلمات الدلالية لهذا الموضوع
ضوابط المشاركة
- لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
- لا تستطيع الرد على المواضيع
- لا تستطيع إرفاق ملفات
- لا تستطيع تعديل مشاركاتك
-
قوانين المنتدى
المفضلات