الحواوشي الاسكندراني **
- اولا خليط اللحم عباره عن ( ربع كيلو لحم مفروم نضع عليه بهارات وبصل مبشور ناعم وفلفل اخضر رومي او حار مقطع قطع صغيره وطماطم مقشره ومقطعه قطع صغيره وخضره مقطعه قطع صغيره (ممكن الاسنغناء عنها ) ونحط عليهم قليل من الزيت وشويه طحينه ( وممكن بدل الطحينه نحط معلقه زبادي صغيره).
_ العجينه الي انا استخدمتها عباره عن ( 3 كوب دقيق + 3 معالق كبيره سكر +نص معلقه صغيره بيكنج بودر + ربع كوب زيت + ربع كوب زبادي + نص معلقه كبيره خميره + ذره ملح + ماء دافي للعجن .
.... نعجن العجينه كويس ونتركها لتخمر ثم نكورها كور صغيره .ونفرد كل كوره بالنشابه ونفرد فوقها طبقه من خليط اللحم( طبقه اللحم تكون رقيقه عشان تستوي ) ثم نغطيها بكوره عجين تانيه مفروده ونلصق الحواف كويس .وندهن الوجه بالزيت .وترص في صينيه مدهونه زيت ويدخل الفرن الي ان يستوي وعند خروجه يتم تغطيته حتي لا ينشف
** (الفرن يكون متسخن قبل دخول الحواوشي فيه )
.... وسويت منه جزء بطريقه شيف اسيا والطريقه هيا ( بعد ما نحط الحشو في العجين ونقفله كويس بندهن العجينه بالزيت وبنلفها بورق فويل مدهون بالزيت ونعمل فيه ثقوب بالشوكه ثم يدخل فرن حار لمده ربع ساعه..
** العجينه بطريقه منال العالم كانت مستخدامها في عمل فطائر التونه .. وانا جربتها في استخدام الحواواشي وكانت نتيجتها اكتر من روعه وبالف هنا وشفا