الدوناتس المخبوز و ليس المقلى




ايمانا منى بأهمية المحافظة على الصحة فأنا جايبالكم الدوناتس المخبوز و ليس المقلى عشان نقلل السعرات الحرارية و نخس






المقادير

1 و ثلث كوب حليب دافىء
2 و ربع معلقة صغيرة خميرة فورية
2 معلقة مائدة زبدة

2 بيضة
2/3 كوب سكر
5 كوب دقيق متعدد الإستعمالات
معلقة صغيرة ملح

للتزين
1/2 كوب زبدة سايحة
سكر بودرة

الطريقة


1) نشطى الخميرة باضافة قليل من الحليب الدافىء ليها مع رشة سكر
و اتركيها تتفاعل و انتبهى ان اللبن مايكونش شديد الحرارة و الا حايموت الخميرة

2) اضيفى معلقتين الزبدة لباقى الحليب و صبيهم فى بولة العجن
و اضيفى الخميرة الممزوجة بالحليب

اضيفى البيض
ثم اضيفى الدقيق و الملح

و اعجنى لغاية ماتظبط معاكى العجينة

لو لقتيها ناشفة ممكن تبدأى تزودى حليب بس معلقة معلقة

او لو لقتيها محتاجة دقيق اضيفى معلقة معلقة برضه


3) كوريها على شكل كورة و حطيها فى بولة مدهونة و غطيها و سيبيها ساعة تخمر

بعد ساعة اضربى العجينة بايدك بالبوكس ضربة واحدة عشان تطلعى الهوا


4) افردى العجينة بسمك 1 و نصف سم بالكتير

و شكليها بقاطاعات البسكوت دوائر مفرغة

حطيها على صوانى الخبز المفروشة بورق الزبدة
و غطيها و سيبيها تخمر 45 دقيقة

5) اخبزيها فى فرن سابق التسحين

لمدة 10 دقائق

و طلعيها و سيبيها لمدة دقيقة واحدةو بعدين امسحى بفرشة عليها بالزبدة السايحة

ورشى عليها السكر البودرة

ممكن تزينيها باى حاجة

1) شكولاتة سايحة مخلوطة مع معلقتين كريمة

2) سكر مع قرفة

3) توفى صوص