اكلات , بالصور , تفريش , رمضان , طريقة

"*"* طريقة تفريز الاطعمه بالصور "*"*



(( ليصلك كل جديد أرسل الرقم 1 الى - 81428 للإتصالات السعودية - 601428 لموبايلي - 701428 زين ))

نضع بعض التجهيزات اللى تسهل علينا الوقفه فى المطبخ وتوفر لنا الوقت والجهد
طبعا هناك أخوات يفضلن الطعام الفريش ولكن البعض يفضل التفريز والتجهيز والتحضير
فتعالوا فى جوله معى لنحضر اشهى المقبلات والحشوات والعصائر ومدخلات الطعام
لبكون لنا ملف للتجهيزات وليس ذلك فحسب بل ايضا للتفريز عموما
ملفى يا أخوات متنوع به الخضار والفاكهه واللحوم والطيور والكفته بانواعها والسمبوسه والحلى
بسم الله نبدأ
الطماطم

لا غنى عنها اطلاقا
نجهز الكميه اللى عاوزين نفرزنها
نغسل الطماطم جيدا ونعصرها فى الخلاط وتصفى

وتوضع فى حله حتى تتسبك وينشف ماؤها

وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب استخدامك للطبخه الواحده


الفاصوليا الخضراء

تغسل جيدا جدا وتقطع بهذا الشكل

ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق

وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه
وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه

ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها

تصفى الفاصوليا وتعبأ فى اكياس
ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن

الحمص

نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص
وحمص الشام المصرى أو ( الحلبسه)
طريقتى هى
ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم
ويسلق نصف سلقه ويصفى

ويعبأ فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله

الكرنب أو الملفوف
نضع الماء فى حله واسعه وتقطع رأس الملفوف وتوضع بأكملها فى الحله هكذا

هذه الطريقه تجعل الاوراق تتفكك من الملفوف بشكل سهل جدا ودون تقطع

وتسلق الأوراق وتقطع الحجم المطلوب

وتعبأ فى اكياس ويراعى عند وضع الشوربه لتسويه الملفوف ان تكون اقل من الكميه المعتاده لو عملناه فريش لان التفريز بيعمل على تطريه الاوراق الى حد ما
الثوم
يقشر الثوم

[
ويفرم فى الكبه او المفرمه مع ملعقتان زيت زيتون وقطعه من نبات الزنجبيل

ويعبأ فى كيس هكذا ويفرز

وممكن وضع الثوم فى قصاصات من ورق الفويل كل قصاصه بها ملعقه على قدر الأستخدام
كبه البرغل
وهذه طريقه التشكيل والتفريز
نجهز اللحم والبرغل

تفرم المكونات جيدا فى الكبه او المفرمه
وتشكل وطبعا الصور بها شرح واف ان شاء الله






وتوضع فى اطباق وتفرز

كفته للشوى او داوود باشا
توضع المقادير وتفرم جيدا وتشكل اما اصابع للشوى او كور لعمل الذ كفته داوود باشا

اللحمه المفرومه(العصاج)
طبعا طريقه العصاج سهله ومعروفه وهى تحمير البصل واضافه اللم المفروم والتقليب



الى ان تنضج اللحمه وتضاف التوابل ويوضع الخليط فى مصفاء حتى تجف من الزيوت
والدهون


وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب الصوانى اللى بتستخدميها







سكالوب الفراخ واللحم

(فراخ بانيه وبفتيك)


تتبل قطع البانيه بالبصل والفلفل الاخضر والبهارات وتنقع ليله كامله


وتانى يوم تغمس فى بيض ثم بقسماط(خبز مطحون )


وتوضع فى اطباق التفريز وتلف بالنايلون هكذا وعند الاستخدام نحمى الزيت ونهدأ النار

وتقلى فورا حتى وهى مجمده
وايضا يفرز بنفس الطريقه




الفراخ للشوى او الصينيه



تغسل الفراخ جيدا وتتبل بالبصل والفلفل الأخضر والبهارات المفضله


وتنقع فى التتبيله







وتوضع فى اطباق التفريز هكذا










وتغلف جيدا وتحفظ فى الفريزر










سمبوسه بحشوات مختلفه




طبعا طريقتها معروفه نحضر اوراق السمبوسه من السوبر ماركت ونجهز اى حشوات مفضله


انا عملت جزء بالجبنه


وجزء بالبسله والجزر


وجزء بالمفروم وتلف وتفرز ايضا











شوربه العدس الرائعه




مقاديرها وطريقتها على هذا الرابط




شوربه العدس اللذيذه


جميله ومغذيه وتحتوى على عناصر غذائيه وسعرات حراريه
مفضله فى الصيف والشتاء على السواء



المقادير


المقادير كبيره على اسرتى لكن انا بفضل استخدم جزء والباقى احفظه فى الفريزر
لوقت الحاجه
1 كوب كبير عدس احمر او اصفر
1 حبه جزر كبيره
2 حبه بطاطس
2 حبه طماطم
مكعب مرقه
بصله كبيره
فصوص ثوم حوالى 6 فصوص
2 ملعقه زبده
اربع اكواب ماء






نعسل العدس جيدا بعد تنقيته ونتركه بصفى ماؤه








نقطع الخضروات





وفى حله نضع ملعقتان زبده





نضع العدس ونشوح حوالى عشر دقائق فى الزبده





نضبف الخضار ونقلب






نضع الماء عالخضار





ونغطى الحله ونترك العدس بستوى ونعرف ان المكونات نضجت عندما نجد الجزر نضج








نترك الحله تبرد ونضع كل المكونات فى الخلاط





وزى ماقلت بحتفظ بجزء فى الفريزر





اما الباقى نضعه مره اخرى فى الحله بغلى وطبعا ببكون تقبل نخففه بماء ونضبف الملح والتوابل والكمون
وبغلى جوالى ربع ساعه
وبعدها نقدم الذ واروع شوربه عدس










بعد طهيها تضرب فى الخلاط وتبرد وتعبأ فى أكياس











ونفس الحال لأى شوربه متبقيه منك بامكانك تفريزها


شوربه اللحم


الفراخ


البط وهكذا





المانجو



تمتلئ فى الأسواق وبأسعار مناسبه فلماذا لا نستغلها لعمل اشهى العصائر؟








تقطع المانجا شرائح







ولكل كيلو مانجو عصير ليموناتان للحفاظ على لونها



وتعبأ فى اكياس وتفرز








ونفس الشئ بالنسبه للجوافه والكنتالوب



القطايف



من الحلويات التى لا تخلو منها مائده رمضان


نحضر العجين والمكسرات للحشو







نقوم بحشو القطائف واغلاقها جيدا جدا







توضع فى اطباق وتفرز هكذا وعند الاستخدام نخرج الطبق مباشره ونقليها فى زيت ساخن







الشيره أو القطر أو الشربات




مهم جدا لسقى الحلويات فى الشهر الكريم ومن الممكن تخزينه


طريقته سهله فالسكر يكون ضعف الماء بمعنى


لو استخدمتى كوبان ماء فلهم اربع اكواب سكر نتركهم عالنار يغلوا لمده ثلث ساعه او حتى يثقل الخليط كما تفضليه




ونطفئ النار ونضيف عصير ليمونه ونقلب ونتركه يهدأ ويعبأ فى علب بلاستيكيه


وفقط نخرجه من الثلاجه ونسقى به الحلى وممكن تسخينه طبعا











نأتى للكفته

اولا كفته الأرز المصريه
طريقتها ومقاديرها
طبعا تفرم المكونات جيدا هكذا


وتوضع فى كيس اما على حالتها هكذا وعند الاستخدام تشكل وتقلى



وأما تشكل وتقلى فى الزيت وتفرز على هذا الحاله وعند الأستخدام
تخرج من الكيس على الصلصه وتطبخ


وجبتلكم معايا اكله مصريه وهى كفته الارز بالصلصه يارب تعجبكم
المقادير
نص كيلو لحم مفروم
كوب رز مصرى منقوع نص ساعه بماء ساخن(حتى يسهل فرمه فى الكبه)
3 بصلات
حوالى نصف كيلو طماطم

اربع فصوص توم
حزمه شبت
حزمه بقدونس
ملح فلفل كمون كزبره هيل مطحون جوزه الطيب



الطريقه نغسل الشبت والبقدونس جيدا ونقطعهم ونضعهم فى طبق ونضيف كوب الارز المنقوع مسبقا واللحم وحبتان بصل مقطعه وفصوص التوم ونضع التوابل

ناخذ جزء من الخليط ونضعه فى الكبه او مفرمه اللحمه ونفرمه



وهكذا حتى ننتهى من الفرم وبعدها سنجد الخليط خشن نوعا ما نعيده للكبه مره اخرى ونفرم حتى يصبح ناعما كما


ثم نحضر طبق به زيت وندهن به على اليد ونبدا فى تشكيل الكفته انا عملتها صوابع وومكن تكوريها

نقوم بقليها فى الزيت
بعد ذلك نقوم بتحضير الصلصه نحمر البصله المتبقيه ومعاها حوالى ثلاث فصوص ثوم



وعندما تحمر نضيف عليها عصير الطماطم المصفاه


ونتركها حوالى ربع ساعه وبعدين نضيف حبات الكفته ونتركها عالنار حوالى ربع ساعه ونطفىء عليها



وتقدم مع رز بالشعريه والف هنا يارب تعجبكم

تفريز محشي الورق عنب

طبعا نبدأ بالمقادير











( طماطم مقطعه مكعبات + نص حزمه بقدونس مفروم + نعناع مفروم + نص حزمه شبت مفروم + بصلتين مفرومه + فصين توم + ملح + فلفل اسود + سماق + ملح ليمون + دبس رمان + فنجان زيت زيتون + عصير ليمونتين + كاستين ونص رز مصري + فنجان شاي برغل مغسول وغير منقوع وطبعا ما ننسى ورق العنب اللي هوا الاساس )








بعد كده نخلط جميع المقادير مع بعض في زبديه





بعد كده نبدا نلف ورق العنب


الخطوه الاولى نفرد الورقه ونحط فيها شويه من الحشوه







الخطوه التانيه نطبق الطرفين دا اول طرف







ودا الطرف التاني







وبعد كده نبدأ نلفها على شكل روله







كده بعد مالفيناها








ودي صوره الصينيه بعد مالفيت كل الورق اللي عندي









ولفيتو بيه وسويتلي حق كم طبخه