-
ما شاء الله تبارك الله ( يا ربي لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك )
-
معهد توب ماكس تكنولوجي | أعلى قمة للتكنولوجيا الحديثة في الشرق الأوسط - صرح علمي متميز
-
طريقة تسجيل عضوية في معهد توب ماكس تكنولوجي بشكل سريع
مع ملاحظة أن التسجيل مجاني ومفتوح طيلة أيام الأسبوع
عند تسجيل العضوية تأكد من البريد الالكتروني أن يكون صحيحا لتفعيل عضويتك وأيضا أن تكتبه بحروف صغيره small و ليست كبيرة
تستطيع أيضا استخدام الروابط التالي : استرجاع كلمة المرور | طلب كود تفعيل العضوية | تفعيل العضوية
-
اشترك ألان في خدمة رسائل المعهد اليومية لتعرف كل جديد اضغط هنا للاشتراك
المواضيع المتشابهه
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 05-22-2012, 10:28 AM
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 02-14-2011, 12:04 AM
-
بواسطة chefadel55 في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 1
آخر مشاركة: 08-17-2009, 06:50 PM
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 1
آخر مشاركة: 08-05-2009, 01:06 AM
-
بواسطة chefadel55 في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 1
آخر مشاركة: 07-24-2009, 09:34 PM
-
طريقة عمل تورته أكثر من رائعة وبالصور كمان لعيوووونك
[SIZE=4]
النهارده جايبلكم طريقة عمل تورته أكثر من رائعة وبالصور كمان لعيوووونكم
الكــيكة الإسفنجية
المقادير : - http://forum.sedty.com/images/smilies/yaaahoooooooh[1].gif" style="filter:alpha(opacity=10)" onmouseover="nereidFade(this,100,30,5)" onmouseout="nereidFade(this,10,50,5)">
10 بيضات
250جرام سكر بودر يعنى كوب وربع300جرم دقيق منخول لازم يكون منخول مرتين يعنى كوب ونصف
معلقه كبيره محسن كيك
خمس معالق ماء
الطريقة : - http://forum.sedty.com/images/smilies/vertag[1].gif" style="filter:alpha(opacity=10)" onmouseover="nereidFade(this,100,30,5)" onmouseout="nereidFade(this,10,50,5)">
نفصل البياض عن الصفار ولازم يكون البيض فى درجه حراره الغرفه
نقسم مقدار السكر على اتنين ونبدا بضرب الصفار على السرعه الاول ونضيف السكر ببطى والفانيليا
اول ما مقدار السكر يخلص نعلى السرعه
نضيف الماء
نضيف معلقه المحسن واحنا بنضرب الخليط وده شكل الصفار النهائى
نجى للبياض الى هو المرنج
نضرب على السرعه الاولى ونضيف السكر ببطى والفانيليا
وده الشكل النهائى للمرنج
نضيف الدقيق على الصفار وحده وحده ونقلب ونضيف المرنج عليهم وده شكله النهائى
نجهز الصنيه وندهنها زبده ونبطنها بورق
الزبده مهم جدا ورق الزبده علاشان من شروط نجاح الكيكه الاسفنجيه ميوصلش للكيكه اى دهون علاشان مش تهبط
ونصب الخليط فى الصنيه والصنيه دى مقاس 28
نكون مشغلين الفرن على درجه حراره 180
قبلها بنصف ساعه والصنيه بتقعد فى الفرن 40 دقيقه بالضبط متفتحيش الا بعد نص ساعه شوفيها بعود من بتوع الشيش لو خرج من غير اى حاجه تبقى استوت
لو لسه فيها حاجه يبقى تسبيها شويه
ولو استوت اقفلى الفرن وسبيها شويه خمس دقائق علشان مش تهبط
واول ما تخرج تقلب على منخل سلك
هنزين التورتة
نقسم الكيكه الى تلات اقسام
نجيب اول قسم
ونحط عليه السيرب وبعدين الكريمه
انا حطيط عليه شكليت موس
وهو عباره عن شكولاته دارك سايحه فى حمام مائى
وعليها معلقه جلاتين مزابه فى مايه دافيه
وكريم شانتيه وكله على بعضه بتبقه طعمها تحفه
نضع الطبقه التانيه ونضيف السيرب والكريمه
نضع الطبقه الاخيره ونضع سيرب ونبطن التورته بالكريم شانتيه
ونضع على الجناب شكولاته مبشوره
نجيب شرائح الكومبوت ونزين بيها
ونزين بشرائح تفاح وكيوى كده
بعد كره جبت الشكولاته الخام وسيحتها فى حمام مائى
وفرتها بالاسبتيولاه
وسبتها تبرد وشكلتها قلوب
وشكا بيضوى وكتبت عليه الاسم
طبعا كتبت اسم جوزى علاشان انا عملت
التورته دى بمناسبه ترقيته فى الشغل
وكتبت الاسم بالشكولاته البيضه
سيحتها فى حمام مائى وحططها فى كورنيه
عملته من ورق الزبده وكتبت
وده شكل التورته النهاتى
وكمان جبت جلى تلميع ساخن ولمعت بيه التورته والجيلى ده مهم علاشان يحفظ الفاكهه ويديها لمعه
وده شكلها بعد التقطيع
-
رد: طريقة عمل تورته أكثر من رائعة وبالصور كمان لعيوووونك
موضوع جميل عن طريقه عمل التورته بالصور ونقدم لكم الطريقه لعمل التورته
الكلمات الدلالية لهذا الموضوع
ضوابط المشاركة
- لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
- لا تستطيع الرد على المواضيع
- لا تستطيع إرفاق ملفات
- لا تستطيع تعديل مشاركاتك
-
قوانين المنتدى
المفضلات