البتيفور عملته امبارح ايه رايكم
المقادير:كوب زبده,تلت اربع كوب سكر بودره,2 ونص كوب دقيق,بيضه,معلقه صغيره فانيليا,معلقه كبيره بيكنج بودر.
الطريقه:يضرب الزبد حتى يبيض,يضاف السكر البودرهويخفق حتى يصبح كالكريمه,يضاف البيضه والفانيليا ويستمر في الخفق حتى يتجانس,يضاف الدقيق المنخول مع البيكنج بودروتعجن باليد حتى تتماسك وتترك لترتاح نص ساعه ,ثم تشكل وتخبز في فرن وسط مائل للهادي من 10 ل 15 دقيقه وبالهنا والشفا

البيتفور

المقادير:
500 جرام زبدة
175 جرام سكر بودرة
4 بيض
625 جرام دقيق
فانيليا
ذرة ملح


الطريقة:
نضرب الزبدة لحد ما تبقى كريمة و لونها بيفتح شوية بعدين نضيف السكر البودرة و نضربهم مع بعض مدة كافية لحد ما يتجانسوا و يبقوا كريمة بعدين نضيف الفانيليا و نضيف البيض بيضة بيضة مش كله مع بعضه مع التقليب المستمر .. بعدين نحط ذرة الملح على الدقيق و يضافوا لباقى الخليط و نيتدى نعجن بأيدينا لحد ما العجينة تبقى متماسكة و طرية ..تشكل و تدخل الفرن على درجة حرارة 180 — ‏مع ‏ام ياسين درويش‏.‏