ريش ضأن محشية سبانخ وطماطم

دي طريقة جديدة لعمل الريش الضأن في العيد ممكن إنك تجربيها وتقولي لنا على رأيك...

المقادير:

• كيلو ريش ضأني.
• كوب سبانخ مفرومة.
• نصف كوب طمامم مقطعة قطعا صغيرة.
• 1 حبة جزر مبشورة.
• 3حبات بطاطس.
• 5 فصوص ثوم مفرومين.
• ملعقة كبيرة مرامية "متوفر عند العطار".
• ملعقة كبيرة روزماري "متوفر عند العطار".
• ربع كوب زيت ذرة.
• ملعقة كبيرة خل.
• ملح وفلفل.

الطريقة

1- اخلطي السبانخ مع الطماطم والجزر ونصف كمية الثوم والروز ماري والمرامية والملح والفلفل وقلبيهم كلهم مع بعض كويس.

2- أحضري الريش وابدئي في عمل تجويف بداخلها باستخدام السكينة، واحشيها بالخليط السابق، واربطيها في النهاية كلها مع بعضها بخيط سميك.

3- أحضري البطاطس وقطعيها قطع متوسطة الحجم، وأحضري صينية وحطي فيها الزيت وضيفي إليه الكمية المتبقية من الثوم والأعشاب وقلبيهم مع بعض لمدة ثلاث دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم البطاطس والريش والخل وقلبيهم كلهم مع بعض لمدة خمس دقائق.

4- أحضري صينية فرن وحطي فيها الريش والبطاطس ودخليهم الفرن لمدة نص ساعة أو لغاية لما الريش تستوي.

5- جهزي طبق التقديم وحطي فيه الريش... وبألف هنا وشفا.
طبعا منقول