-
ما شاء الله تبارك الله ( يا ربي لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك )
-
معهد توب ماكس تكنولوجي | أعلى قمة للتكنولوجيا الحديثة في الشرق الأوسط - صرح علمي متميز
-
طريقة تسجيل عضوية في معهد توب ماكس تكنولوجي بشكل سريع
مع ملاحظة أن التسجيل مجاني ومفتوح طيلة أيام الأسبوع
عند تسجيل العضوية تأكد من البريد الالكتروني أن يكون صحيحا لتفعيل عضويتك وأيضا أن تكتبه بحروف صغيره small و ليست كبيرة
تستطيع أيضا استخدام الروابط التالي : استرجاع كلمة المرور | طلب كود تفعيل العضوية | تفعيل العضوية
-
اشترك ألان في خدمة رسائل المعهد اليومية لتعرف كل جديد اضغط هنا للاشتراك
المواضيع المتشابهه
-
بواسطة نبيل الكهالي في المنتدى معهد برنامج الوورد word
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 07-22-2013, 01:15 AM
-
بواسطة محمد الكهالي في المنتدى الأخبار التقنية
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 07-10-2011, 03:10 AM
-
بواسطة شهود في المنتدى ديكور المنازل والفيلات
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 07-07-2010, 12:17 AM
-
بواسطة كاتب الأخبار في المنتدى مقالات وأخبار الحوادث
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 01-24-2010, 02:50 AM
-
أفكار لتجهيز لرمضان لتوفير الوقت و الجهد وإستغلال الوقت للعباده
السلام عليكم يا نجعاويات
و كل سنه و إنتوا طيبين يا حبيباتى
رمضان جاى على الأبواب إن شاء الله (( اللهم بلًغنا رمضان )) و عايزين نستغل كل دقيقه فيه فى طاعه بإذن الله
و كل ست بيت بتبقى محتاره ..... نفسها تعمل أحسن أكل و حلويات و مشروبات لأسرتها و نفسها فى نفس الوقت إنها تقرأ أجزاء عديده من المصحف فى اليوم و بيبقى صعب التوفيق بين الإثنين
و كمان بيبقى فيه عزومات و أيام بتضيع فى تحضير العزومه
دى عدة أفكار بتقلل الوقت و الجهد فى المطبخ ... علشان تقدرى تقرأى عدة أجزاء من المصحف فى اليوم الواحد و يبقى فيكى حيل تصلى صلاة التراويح سواء فى البيت أو المسجد ..... و فى نفس الوقت تكونى عملتى أحسن أصناف فى أقل وقت و بأقل جهد بإذن الله
حأحاول أسرد عدة أفكار ببساطه و بسرعه علشان ما تزهقوش
1- قبل رمضان إكتبى إحتياجات البيت ( أكل - مشروبات -توابل - صابون - كركديه - تمر هندى -دوم - ملح .... كل حاجه ..كل حاجه ) فى ورقه و إبتدى جمعيها علشان لا تضطرى تشترى و تنزلى فى رمضان و تضيعى وقت العباده .
2- عمل كميه كبيره من البصل المفروم و تعبئتها فى أكياس و حفظها فى الفريزر.
3- عمل ثوم مفروم و تجميده مفروم فى علبه محكمة الغلق ... و شوية ثوم مفصص لوحدهم يجمدوا برضو .
4- عمل عصير كميه من الطاطم المعصوره و تعبئتها فى أكياس فى الفريزر ( و إذا لم تتمكنى من ذلك ممكن تجميد الطماطم كما هى و عند تسييحها حتلاقى قشرتها إنفصلت عنها ...إنزعيها و إضربيها فى الخلاط بتبقى كأنها طازجه بالظبط )
5- إعملى كميه من اللحم العصاج و جمديه فى الفريزر و يبقى سهل و جاهز وقت الحاجه
6- عمل كميه من ((للحم العصاج المضاف إليه عصير طماطم و ملعقة صلصه و تبليها و جمديها ))) بتنفع ( لعدة أصناف .. للمكرونات - المسقعه ....)
7- إعملى كميه كبيره من ((صلصة الطبيخ : تحمرى البصل فى سمن ثم تحمرى اللحم حتى يتماسك ثم تضيفى عصير الطماطم و تترك حتى يبقى اللحم نصف سوا ثم تضيفى الملح و الفلفل )) و تبقى يادوب جاهزه على وضع الخضار فيها و قسميها فى أكياس كل كيس يقضى طبخه و جمديها (بدون وضع الخضار فيها و لما بتسيح بتبقى كأنك لسه عاملاها بالظبط )) و بعد ما تسيح وقت الحاجه ضيفى الخضار اللى إنتى عايزاه عادى خالص .
8- إعملى خلطة المحشى (( البصل و الخضره و الطاطم و اللحم المعصج و السمن و الملح و الفلفل )) و ممكن تعطيها غلوه على النار لو عايزه و ممكن لأ... و جمديها للمحشى بدون وضع أرز نهائى ... و لما بتسيح بتبقى كأنك لسه عاملاها بالظبط و بأقول تانى (( بدون وضع الأرز ))) تضعى الأرز قبل عمل المحشى مباشرة .
9- إشترى دماسة فول ((حجم كبير علشان لا يحدث فوران للفول و هو على النار و يطفى النار و العياذ بالله )) و تعلمى طريقة تدميس الفول (لو كنتى مش بتعرفى تدمسيه ( سهل جدا ) )حتوفرى وقت و جهد كبير بوجود الفول المدمس للسحور فى البيت وقتما تشائين و فننى و نوًعى فى أصناف الفول كل يوم على السحور.
10- إعملى الزبادى فى البيت ( سهل و الله ) و لا محتاج جهاز و لا حاجه خالص ... ينفع للسحور طبعا و للسلطات مع الفطار و بعض أصناف الحلويات ...و يبقى عندك كميه تحت إيديكى إنتى اللى عاملاها .
11- لو عندك إبتداء من دلوقتى شوربه زياده (( عبئيها فى أكياس و جمديها )) و شيليها فى الفريزر تنفع فى شوربة الفطار ( الشوربه صنف ثابت طبعاً كل يوم ) فى رمضان
12- بعض الأصناف كاملة التجهيز إكتشفت إنها لا تتأثر بالتجميد نهائى بشرط إنك تحكمى الإغلاق و من هذه الأصناف :
* صينية جلاش بالجبن أو اللحم
* صوانى الرقاق
* الكنالونى كاملا و ممكن تعملى عجينة الكريب و تحتفظى بالأقراص هى اللى تجمديها و لما تسيح تبقى إحشيها عادى خالص
* خرشوف بالبشميل
* مسقعه بالبشميل
* الحمام المحشى فريك ( يبقى كامل النضج لكن لا تحمريه إلا لما يسيح و قبل التقديم تسخنيه و تحمريه )الحمام المحشى أرز لأ...لأ...لأ ...الأرز بيعجن ... لكن الفريك مش بيعجن نهائى .
* المشروبات مثل الكركديه و التمر هندى و الدوم
13- إعملى عصير المشمش فى البيت و جمديه فى الفريزر بيبقى أحلى من قمر الدين
14- لو عندك عزومه (( ممكن تعزمى الناس فى الوقت اللى إنتى عندك عذر شرعى فيه و فاطره مش صايمه )) علشان تبقى ما ضيعتيش وقت العباده و كمان علشان تعرفى تدوقى و تظبطى طعم الأكل كويس .
15- ما ننساش طوووووول ما إحنا بنطبخ فى المطبخ نشغل قرآن (( لأن أجر السامع كأجر القارىء)) سوره محببه إلى قلبك من قارئك المفضل مثلاً..تخيلى بقى بتطبخى ...و كمان بتاخدى ثواب الطبيخ و ثواب القرآن ...و كمان الأكل بيطلع أحلى و أطعم ده حقيقى مش هزار .
دى خلاصة تجاربى و من معاميق أفكارى
و هى دى الأفكار اللى جاءت على بالى دلوقتى و يا ريت لو أى أخت عندها فكره تضيفها كمان علشان الكل يستفيد
و كل سنه و إنتوا طيبين
منقوووووووووووووووووووول
الكلمات الدلالية لهذا الموضوع
ضوابط المشاركة
- لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
- لا تستطيع الرد على المواضيع
- لا تستطيع إرفاق ملفات
- لا تستطيع تعديل مشاركاتك
-
قوانين المنتدى
المفضلات