عجينة الساليزون
2 ونص كيلو دقيق
3 كوبايات ماء
نص كيلو زبده
3 معالق كبيره ملح
8 بيضات
كل ده يتحط فى العجانه ويتعجن مع بعضه كويس
هايدى عجينة متماسكة حوالى 3 كيلو
نقسمها نصين
كل نص نفرده كويس ونحط وسطه نص كيلو زبده تانى
بس الزبده لازم تكون متماسكه من التلاجة وتفرد لوحدها وبعدين نحطها
ونطبق على الزبده أطراف العجين من الاركان
وتفرد تانى ( كل ده باستعمال النشابه والعضلات )
نكرر تلات مرات التطبيق والفرد
ثم توضع بالتلاجة لتانى يوم ويكرر الفرد والتطبيق 3 مرات برضه
وتعاد للتلاجة لليوم التالى وهكذا
يعنى تاخد 3 ايام للانتهاء منها
بعد كده تقسم لاى اشكال قبل الخبز وتوضع الاضافات
ومنها اضافات تدخل الفرن واضافات تانيه بعد الخروج من الفرن