بسكويت جوز الهند ** ..الفاخر..شيك أوى ..أوى..(( بالصور )) و التفصيل ..رائع جدا
*************************



و



و





السلام عليكم فتوكاتى


** بسكويت جوز الهند الفاخر**

البسكويت ده طعمه حلو جدا و فاخر و نكهة الزبد جميله فيه .... كأنه من أفخم محلات الحلويات

و كمان سهل جدا... بس تاخدى بالك منه جدا فى مرحلة الخبيز
( و هو فى الفرن )


المقادير :

250 جرام دقيق (( كوبين و نصف من الأكواب القصيره ))

125 جرام زبد (( ثلاث أرباع كوب قصير ))

125 جرام سكر (( ثلاث أرباع كوب قصير ))

1 ملعقه صغيره بيكنج باودر

1 بيضه (( للعجين ))

3 ملاعق كبيره جوز هند مبشور

فانيليا

ذرة ملح

قليل جدا من اللبن لظبط العجين فقط

ثم:
بيضه مخفوقه بالشوكه لدهان الوجه
جوز هند لرش الوجه

الطريقه :

1 نضع الدقيق المنخول فى الإناء مع ذرة الملح و نضع عليه الزبد الصفراء و يفركوا معا حتى يصبحوا مثل فتات الخبز .





2 نضع باقى المكونات كلها و نعجن و يضاف قطرات لبن فقط لظبط العجين ( ضعى اللبن باحتراس لأنه لظبط العجين فقط .





3 سوف تحصلى على عجينه ناعمه ملساء.




4 تشكل أى أشكال إنتى تحبيها ... ممكن بماكينة البتيفور و البسكويت و ممكن تفرد و تقطع بالقطاعه .



5 ترص فى صينيه مدهونه (( زبد مش زيت )) الزيت ممكن يغير طعم البسكويت جدا .





6 إدهنى الوجه بالبيضه المخفوقه بالشوكه ...ثم رشى جوز هند على الوجه.






7 يخبز فى فرن أكتر من المتوسط قليلا ( 200 درجه مئويه) لمده من 15 إلى 20 دقيقه.



8 يترك ليبرد و يقدم و بالهنا و الشفا.



و




و




9 يحفظ فى علبه محكمة الغلق حتى لا يتغير طعمه الرائع الفاخر ده و يفرش تحته مفرش ورق دانتيل كما فى الصوره.





الكميه دى تعمل طبق واحد فقط

أنا عملت ضعف الكميه

و بنتوتاتى عملوا الشكل ده




ممكن تاخدى كميه صغيره من العجينه و تضعى عليها كاكاو و ذلك لمجرد الحصول على لون مختلف ....لكن طعم الكاكاو لن يظهر ..لأن جوز الهند طاغى على الطعم ...

بجد طعمه فاخر جدا ..و كل اللى يدوقه يحصل له إنبهااااااار ...


و زي ما قلت لكم قبل كده

..((..مع لؤلؤه مش حتقدرى تقفلى بقك ..))..

إبقى قابلينى لو عرفتى تقفليه

عارفه تقابلينى فين ..؟؟؟؟

عند دكتور التخسيس

ههههههههههههههههههههههههههههههه