السلام عليكم و رحمه الله وبركاته

كل عام وانتم بخير

بسكويت القرفه بحشوة الشيكولاته البيضاء

بسكويت نكهته جميله جدا



المقادير
كوب زبده لينه تلات ارباع كوب سكر 1 بيضه فانيليا نصف ملعقه صغيرة ممسوحه بيكنج بودر 2 وربع كوب دقيق 3 ملعق صغيرة قرفه مطحونه او اكثر قليلا حسب رغبتك
الحشو
شيكولاته بيضاء ملعقه كبيرة لبن مكثف محلى (نستله)

الطريقه
يخفق الزبدة مع السكر الى ان تصبح هشه وكريمى
يضاف البيضه والفانيليا ونكمل خفق الى ان يصبح هش
نوقف الخفق
ننخل الدقيق والقرفه والبيكنج بودر معا
نبدا نضيف الدقيق الى الخليط السابق ونلف العجين باليد الى ان تتكون معنا عجينه لينه لا تلتصق باليد
ملحوظه : يجب ان تكون العجينه لينه علشان تحصلى على قوام مضبوط للبسكويت لان القرفه بتنشف العجين

نفرد العجين بسمك اقل من نصف سم
نقطعه بقطاعه على شكل وردات او اى شكل تفضليه
بحيث واحدة مقفوله وواحدة مفتوحه
نضعه فى صينيه على ورق زبدة ونخبزة على حرارة 180 لمدة 25 دقيقه
الى ان ينضج

يترك ليبرد
نحضر الحشو
نقطع الشيكولاته البيضاء قطع صغيرة او نبشرها ونضيف لها ملعقه كبيرة لبن مكثف محلى ونضعها فى وعاء على حمام مائى ونقلب الى ان تسيح الشيكولاته وتكون صوص كثيف
نرفعها من حمام المائى ونتركها تبرد قليلا ونبدا نحشى بها وحدات البسكويت
نلصق واحدة مفتوحه على واحدة مقفوله ونضغط جيدا

ويبقى بالشكل دة




هذة المقادير هى مقادير اساسيه للبسكويت الساده
يمكنك ان تشكلى منها عده اصناف
ممكن تعمليها بدون قرفه وتتشكل وتحشى بالمربى وتبقى
بسكويت الوردات
كما فى الصورة




و ممكن تشكلى منها
وتعملى بسكويت السويسرول
فى الرابط

بسكويت السويسرول....شكل جميل ومذاق لذيذ




عجينه جميله ونتيجتها حلوة قوى
سهله الاعداد ومتعدده الاشكال
و المجال متسع للتغيير فى مذاقها باضافه كاكاو او قرفه او حتى جنزبيل لمن يحبون مذاقه ونكهته
او تكون بالفانيليا وتنوعى فى الحشوات على ذوقك
جربوها هاتعجبكم جدا