حلويات العيد المصرية 2011 طريقة عمل كعك العيد بالطريقة المصرية كحك مصري حلويات العيد






الكمية تكفي: 10 أشخاص

وقت التحضير: 30 دقيقة

وقت الطهي: 30 دقيقة

المقادير: كيلو دقيق‏
2‏ كوب سمن
‏ كوب حليب
3ملعقة كبيرة سمسم
2‏ ملعقة صغيرة بيكنج بودر‏
2‏ ملعقة صغيرة رائحة الكعك‏
قيلا من الملح
للحشو ملبن أو عين الجمل حسب الرغبة



التحضير: نضرب السمن بالمضرب حتي ينعم‏
‏ نضيف الحليب مع الاستمرار في الضرب حتي يتجانس الخليط‏.‏
نضع على الدقيق البيكنج بودر والملح ويرش فوقه السمسم ورائحة الكحك‏.‏
‏ نصب خليط الحليب بالتدريج فوق خليط الدقيق ونعجن
حتي نحصل علي عجينة يمكن تشكيلها ‏
‏‏ تقطع العجينة الي كرات متساوية
ونحشى بقطعة صغيرة من عين الجمل و الملبن‏(‏ بحجم البندقة الصغيرة‏)
نقوم بنقش الكحك بالطريقة المعتادة
‏يسخن الفرن ويرص الكعك في الصاجات مع مراعاة ترك مسافة بين كل واحدة

الطبخ: يخبز الكحك في فرن متوسط الحرارة حتي يكون لونه ذهبى فاتح
يرفع من الفرن وبحرص يرفع من الصاج ويترك حتي يبرد‏.‏
‏‏ ويرش بالسكر البودرة

وبالهنا والشفا

ملاحظات: 1قومى بدعك العجينة بطريقة جيدة حتى تحصلى على كعك ناعم ولا تقومى أبداا بتزويد العجينة بالماء لان كثرة الماء
تفقد الكح ليونته وليس العكس
2قومى بوضع السمسم أبيضا لانه يتم تحميصه حينما تضعى فوقه السمن المقدوح
3لكل كوب من الدقيق نستخدم من كوب إلى كوب ونصف ماء
حسب نوع الدقيق
4تستخدم ملعقة خميرة فورية لكل 4 أكواب من الدقيق



طريقة عمل العجينة (حشوة كحك العيد)

وقت الطهي: 15 دقيقة

المقادير: 2 ملعقة كبيرة سمن
2 ملعقة كبيرة دقيق منخول
1 ملعقة كبيرة سمسم منقى
2 ملعقة صغيرة رائحة الكعك
1 كوب عسل ابيض
2 ملعقة كبيرة جوز مفروم خشناً



الطبخ: 1 سخني السمن فى قدر حتى يلين ثم خففي النار و اضيفي الدقيق و قلبي حتى يصير عاجى اللون .
2 ابعديه عن النار و اضيفي العسل و قلبي ثم اعيديه للنار و دعيه حتى يغلى مع استمرار التقليب و يجب أن تكون الحشوة لينة .
3 اضيفي رائحة الكعك و الجوز و ابعديه فورا عن النار و بعد ان تهدأ حرارته ضعيه بالثلاجه ليتماسك قليلاً .
4 قطعي العجينة الى كرات فى حجم البندقه و احتفظي بها فى طبق بالثلاجه لحين الإستخدام .

ملاحظات: هذه الوصفة منقولة
طريقة عمل حلويات بالصور 2011 كتب حلويات منال العالم للتحميل , خطوات عمل صنع اعداد تحضير مقادير 2010 حلى حلويات مصرية خليجية سعودية 2012 حلويات مغربية جديدة روعة شهية مصورة بيتى فور العيد,طريقة عمل بسكويت بالنشا,اشهى حلويات العيد السابليه 2010
البيتي فور





مقاديره:

4 كوب دقيق
2 بيضة
2 كوب سمن او 2 ونص زبد
واحد كوب سكر ناعم
فانيلا
معلقة صغيرة باكنج باودر

طبعا للتزين حاجات كتير جدا: شوكولا فارميسيل ...مربى مشمش او مرملاد مشمش_ لوز محمص ومجروش

شوكولا سايله ...جوز هند وممكن حلوى ايسنج (سكر مخصوص لعمل الايسنج )

الطريقة:

اولا اخفقى السمن جيد جدا حتى تتغير لونها للون الابيض ثم ضيفى السكر واعيدى الخفق جيدا الى ان يتحول الخليط لكريم ابيض ....ودى اهم مرحلة فى عمل عجينة البتى فور...

ابدئى فى اضافة الدقيق المخلوط بالباكنج بادور وابدئى فى التقليب لحد ما تجدى عجينة ملساء جدا

اخفقى البيض مع الفانيلا جيدا وضيفيه وقلبى بمعلقه خشب ثم ابدئى تشكيله على حسب رغبتك




فى ماكينة خاصة للتشكيل ...على اشكال جميلة جدا

ضعيه فى فرن حار وسريع ...

فى حالة رغبتك فى البتى فور الشوكولا شيلى من المقدار نص كوب دقيق وضيفى نص كوب شوكولا او كاكاو خام.....

او يمكنك اخذ جزء من العجينة بعد انتهائها وخلطها بكاكاو فاخر او شوكولا (انا باستخدم نوع اسمه هيرتشيز)

التزين مهم جدا فى تنويع البتى فور









بسكويت بالنشا


المقادير:

3 كوب دقيق
2 بيضة
1 كوب سكر بودرة
1 كوب سمن
فانيلا...باكو باكنج باودر
1 ونص كوب نشا

لبن دافى ان احتاج الامر

الطريقة:

اخفقى كما فى البتى فور السمن اولا ثم اضيفى السكر ثم البيضالمخفوق المخلوط بالفانيلا

اخلطى الدقيق بالنشا وقومى بوضعه على الخليط تدريجيا بعد اضافة الباكنج باودر

شكليه اما بالماكينة او اصابع واعملى عليها علامات بالشوكة ....

ادخليه فرن حار وسريع وبالف هنا










الغريبة



المقادير:

لكل كيلو دقيق
3 كوب سمن مجمد
واحد كوب سكر بودرة
زلال بيضتان
فانليا
لوز مقشر للتجميل

الطريقة:

اخفقى السمن وهو مجمد حتى يبيض لونه ثم اضيفى السكر واخفقى حتى يتكون عجين ابيض جدا
اخفقى الزلال لوده الى ان يجمد ..ثم اضيفيه على الخليط يالتدريج وبهدوء شديد جدا

وفى النهاية اضيفى الدقيق تدريجى..الى ان تتكون عجينة يابسة
شكليها على هيئة كرات صغيرة وجملى الوجه بلوزة مقشره
وضعيه فى فرن هادى الحرارة الى حد ما لانه من المهم فى الغريبه عدم تغير لونها







السابليه




المقادير:

3 كوب دقيق او يذيد على حسب العجن

واحد كوب زبده

بيضة واحدة

نص كوب سكر بودره

ملح وفانيلا

الطريقه:

اخفقلا الزبده ثم اضيفى السكر واخفقى الى ان تتكون عجينة بيضاء..

اخفقى البيضة بالفانيلا ثم ضيفيها على الخليط

ثم ضيفى بالتدريخ بملعقه خشب الدقيق المخلوط بالملح...

واخلطى حتى تتكون عجينة متماسكة قابلة للفرد والطى

اقسمى العجينة الى 2 وقومى بفرد كل قسم بالنشابة على شكل مستطيل ...

اعملى دائرتين واحده مغلقة والتانية مفتوحة من الوسط طبعا فى ادوات مخصوصه بس لو مش عندك يمكنك استخدام اى دوات فى التقطيه زى كوب بحجم مناسب ولعمل الفراغ فى المنتصف ممكن غطا صغير ..

لكن فى قطاعات مخصوصة للسابيليه بتسهل عمليةا لتشكيل

ادخليها فى فرن حار سريع

ثم الصقى الدائرة الكاملة وفوقها الدائرة المجوفه اما بداخلها سكر بودرة او شكولاته سايله او مربى

او قدميها بشكلها ومرشوش عليها السكر البودرة ...




ممكن تعمليه على شكل تورته بنفس الفكرة....بس زينيها بالفواكه والكريم والمربى
وبالف هنا وعيدكم سعيد